The Blog

Få med deg hva som rører seg hos meg!

Lar du deg presse av negativ forhandling?

april 7, 2015 / Kommentarer er skrudd av for Lar du deg presse av negativ forhandling? / Posted in: Ukategorisert

Jeg mener dette er Norges beste sjokolade. Tør jeg bare å stå for det i møte med negative forhandlere?

Jeg mener dette er Norges beste sjokolade. Tør jeg bare å stå for det i møte med negative forhandlere?

I foredraget mitt snakker jeg om et fenomen jeg kaller «negativ forhandling». Det er noe vi alle opplever, og utfører.
Et eksempel: Om jeg kommer til Gjøvik og sier: Namm, så koselig å komme hit, for da kan jeg kjøpe sjokolade på Gjøvik Chokolade. En gang møtte jeg en som sa: Joda, sjokoladen er god den, men at det er Norges beste, det er jeg ikke helt sikker på…
Så begynte vedkommende å liste opp sjokolader han syntes var ennå bedre.
Det interessante er at det er jeg som følte at jeg måtte gi meg.
Vi ble vel enige om at det kanskje var Norges 17.beste sjokolade.
Får noen av oss en bedre opplevelse av sjokoladen av en slik forhandling?

Eller om jeg sitter på lørdag og ser en Melodi Grand Prix-finale og storkoser meg. Så treffer jeg noen på mandag som sier: Hæ? Du kan ikke mene det? Ser du den driten der? Jeg har ikke sett på den møkka sia Hobbysåkks vant jeg….
Tidligere så var det jeg som ga meg og sa: Nja, jo, jeg pleier jo ikke å se på det, men det bare sto på på TV´n….så…hehe

Eller kanskje er du den som synes den nye sjefen eller kollegaen er ei ålreit dame, eller en okey fyr. Tør du stå ved meningen din rundt lunsjbordet når de andre ved bordet setter i gang med sine «negative forhandlinger» og kanskje latterliggjøringer av den du innerst inne syntes er en ålriet person?

Nå har jeg sluttet å la meg utsette for negativ forhandling. Vil også prøve å slutte å utsette andre for det.

Dersom det er noe jeg liker så står jeg for det.
Det er helt greit at andre ikke liker det jeg gjør.
Men blir det mer glede i verden av at den som virkelig elsker noe, skal føle seg presset til å godta at det jo ikke er så bra.
Heretter skal jeg ikke la meg ukritisk utsette for negativ forhandling uten å gi meg.
Det er et engelsk ordtak som heter: «Do not put rain on other peoples parade».Skjermbilde 2015-04-07 kl. 23.21.02


MENY